Kiira Korpi

Kiira Korpi, 21, osallistuu toista kertaa olympiakisoihin. Tampereella varttunut luistelija kaipaa ulkomailla ruisleipää. Taitoluistelija seuraa mielellään muita lajeja, joista yksi suosikeista on tennis. Jos Roger Federer kysyisi, Korpi lähtisi matkaan juoksujalkaa.

Tässä muutamia visuaalisia makupaloja muutama viikko sitten Tallinnassa järjestetyistä EM-kilpailuista, joissa Laura oli toinen ja Kiira neljäs.Kuvat vaihtuvat automaattisesti noin 5 sekunnin välein tai uudelleen nappia klikaten.

Alimmasta kuvasta pääsee multimediaesitykseen, jossa Ari-Pekka Nurmenkari esittelee kaikki taitoluistelun hypyt.

Laura Lepistö

Laura Lepistö, 21, on olympiakisojen ensikertalainen. Espoossa varttunut luistelija viihtyy ulkomailla vapaa-aikanaan ostosten parissa. Taitoluistelijan tasapaino on aina ollut parasta A-luokkaa. Lepistö oppi ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä 3-vuotiaana.

Kuvat, ääni ja toteutus: © Kari Kuukka 2010 / DocImages
Suomalaisluistelijat Olympialaisissa
Ari-Pekka Nurmenkari

Taitoluistelun hypyt ovat lajia tuntemattomalle ehkä vaikeita tunnistaa. Suomen ainoa miesluistelija kisoissa, Ari-Pekka Nurmenkari näyttää tässä, miten hypyt tehdään ja myös kertoo, miten ne poikkeavat toisistaan.

Hän hyppää ne tässä selvyyden vuoksi yksöishyppyinä. Kilpailuissa ne hypätään tyypillisesti kolmois-, jopa neloishyppyinä.

Yhteistyössä - tuoreimmat tunnelmat Vancouverista näistä linkeistä: