Ponnistus olympiakultaan

Vaikka Ahosen paluu vuoden kilpailutauolta maailmancupiin ei ole ollut paras mahdollinen, puheet olympiamitalista ovat täyttä realismia.
– Tämän kauden tavoitteeni ovat mäkiviikko, olympiakisat ja lentomäen MM-kisat. Mäkiviikko meni lähes parhaalla mahdollisella tavalla, joten ei ole mitään syytä, miksei olympiakisoissa tai lentomäessä voisi tulle yhtä hyviä sijoituksia, Ahonen ruoti mäkiviikon kakkostila taskussaan.
Ahosen menestystä nimenomaan normaalimäessä puoltaa väkevä historia – aina kun on hypätty noin 100 metrin nurkille, Kuningaskotka on ollut kärkitaistelussa.

Viimeksi normaalimäestä hypättiin kaudella 2007-2008 Villachin maailmancupissa. Ahosen sijat olivat tuolloin toinen ja kolmas. Palkintokaapista löytyvät myös normaalimäen MM-kulta vuodelta 1997 ja pronssi vuosimallia 2005. Yhteensä maailmancupissa mies on urallaan kisannut normaalimäessä 33 kertaa, joissa sijoituksia kolmen joukkoon on peräti kahdeksan ja kympin sakkiin 22.
Seuraavassa multimediaesityksessä Janne Ahonen ja maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen esittelevät Ahosen vahvimman aseen – ponnistustekniikan.

Kuvat, ääni ja toteutus: © Kari Kuukka 2010 / DocImages
Yhteistyössä - tuoreimmat tunnelmat Vancouverista näistä linkeistä: